Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

magic combo-greek streetball move

Ο mr.D μας δειχνει μια απλη κινηση με την οποια μπορουμε να περασουμε ευκολα τον αμυντικο μας.
Δειτε την και μετα καντε την αργα και οσο την προπονειτε αυξηστε την ταχυτητα με την οποια την εκτελειται.
coach hell
hell passenger (facebbok)


Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΠΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ

       ΠΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ


Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο αναγκάζονται να απουσιάσουν από τη δουλειά τους αλλά και να απεχουν από άλλες δραστηριότητες της καθημερινότητάς τους επειδή νιώθουν έντονο πόνο στη μέση. Oκτώ στους δέκα ενηλίκους θα πονέσουν κάποια στιγμή της ζωής τους στη μέση, θα εκδηλώσουν δηλαδή οσφυαλγία. Πιο ευάλωτοι είναι οι παχύσαρκοι και όσοι κάνουν βαριές εργασίες, αλλά η οσφυαλγία παρουσιάζεται ακόμη και σε λεπτούς ή γυμνασμένους ανθρώπους.
Περιέργως όμως οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα τι προκαλεί τον πόνο αυτόν, πώς να τον αποφύγουν ή πώς να τον αντιμετωπίσουν!Εγω θα προσπαθησω να απαντησω και να σας ενημερωσω για αυτο το θεμα .


Mπορώ να καταλάβω αν ο πόνος στη μέση οφείλεται σε «πιάσιμο» ή σε κάτι πιο σοβαρό;
O πόνος στη μέση συνήθως οφείλεται σε μυϊκό πιάσιμο (μυϊκό σπασμό) εξαιτίας της κακής στάσης του σώματος ή μιας απότομης κίνησης. Ωστόσο, η οσφυαλγία μπορεί να οφείλεται και σε σοβαρότερα αίτια, όπως είναι η καταπόνηση των σπονδυλικών αρθρώσεων και η εκφύλιση των μεσοσπονδύλιων δίσκων (δισκοκήλη), καθώς και σε πολλούς άλλους λόγους (σπονδυλοαρθρίτιδα, μεταβολικά νοσήματα κλπ.). Γι’ αυτό, μην επιχειρήσετε να κάνετε μόνοι σας διάγνωση! Eπισκεφτείτε το γιατρό, ιδιαίτερα όταν είναι μεγάλη η ένταση και η διάρκεια του πόνου, όταν περιορίζεται η κινητικότητά σας (π.χ. δεν μπορείτε να περπατήσετε ή να σκύψετε), καθώς και όταν έχετε συχνά επεισόδια οσφυαλγίας.
      Τουλάχιστον στο 80% των περιπτώσεων είναι αδύνατον να γίνει ακριβής διάγνωση για τον πόνο της μέσης. Αυτό οφείλεται στο ότι η πλάτη έχει πολύ περίπλοκη δομή και πάρα πολλές αρθρώσεις, μύς και συνδέσμους. Πάντως όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι τις περισσότερες φορές ο πόνος οφείλεται σε μικρές «μηχανικές» αιτίες και συνήθως περνά έπειτα από 10 ημέρες. Λίγες περιπτώσεις οφείλονται σε μετακίνηση δίσκου.

Τι μπορω να κανω για να σταματησει ο πονος στην μεση???:)

Το καλυτερο που θα μποροθσατε να κανετε ειναι να ξαπλωσετε σε ενα κρεβετατι,να βρειτε το μερος τουν πονου και ειστερα να τοποθετησετε μια ζεστη θερμοφορα για περιποθ μια ωρα.Αυτο καθημερινα για μια εβδομαδα.( γιατι τα ζεστα επιθεματα βοηθουν τους μυς να χαλαρωσουν)
Παρόμοια δράση (χαλάρωση των μυών μέσω της θερμότητας) έχουν και τα έμπλαστρα και οι αλοιφές που διατίθενται στα φαρμακεία. Kαλό είναι, πάντως, σύμφωνα με τους φυσικοθεραπευτές, να βάζετε τη θερμοφόρα ή το έμπλαστρο το βράδυ ή πριν το μεσημεριανό ύπνο και όχι λίγο πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι.
      Θαμπορουσατε να κανετε τον πονο να σταματησει ακολουθοντας ενα προγραμμα ασκησεων.Παρακατω θα σας πω δυο απο τις ασκησεις που μπορειτε να κανετε και μην ξεχνατε μια καλη ασκηση γα την μεση ειναι οι κλασικοι κοιλιακοι και ραχιεοι.

1. Σταθείτε όρθιοι

  1. Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια ανοιχτά σε μικρή διάσταση και ελαφρώς λυγισμένα. Bάλτε τα χέρια πίσω από τον αυχένα και λυγίστε αργά τον κορμό προς τα δεξιά. Mείνετε 2 δευτερόλεπτα και αλλάξτε πλευρά. Eπαναλάβετε 10 φορές.

    Kαθίστε στο πάτωμα

  2. Kαθίστε στο πάτωμα με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα και κλειστά. Kρατήστε τον κορμό σας όρθιο και κάθετο στο πάτωμα. Tεντώστε τα χέρια στην έκταση και στρίψτε το πάνω μέρος του κορμού μέχρι το ένα χέρι να φτάσει πάνω από την ευθεία των ποδιών (χωρίς να σκύψετε εμπρός). Mείνετε 2 δευτερόλεπτα και αλλάξτε πλευρά. Eπαναλάβετε 10 φορές.

    Τελος θα σας συνιστουσα να βελτιωσετε την σταση του σωματος σας(αυτος ειναικαι ενας απο τους κυριους λογους που ανθρωποι οι μαθητες που περνανε πολυ ωρα σε καρεκλα εχουν προβληματα με την μεση τους και γενικοτερα με την σπονδυλικη τους στυλη.
    Πιστευω να σας βοηθησα με οτι ειπα
              www.coachhell-training.com..........coachhell :P...